De Hemmense groente- of fruittas

Abonneer je op een groente- en/of fruittas en ontvang iedere week weer een vers en afwisselend pakket.

Wat zit er het groentepakket?

Elke week vind je vijf verschillende groentes in je pakket, waarvan meestal 4 maaltijdgroentes. De keuze voor de groentes is afhankelijk van het seizoen. Doordat wij veel verschillende gewassen telen ontvang je iedere week weer een vers en afwisselend pakket. Ook vullen we ons assortiment aan met de groentes van onze directe collega van Ekoboerderij De Lingehof, ook in Hemmen. In de wintermaanden kopen wij ook een deel van de groentes in, zodat het pakket afwisselend blijft.

Per email ontvang je wekelijks een nieuwsbrief, waarin ook recepten staan.

En in het fruit- en combipakket?

Het fruitpakket vullen we elke week met vier a vijf soorten fruit, afhankelijk van de grootte van je pakket. Een deel van de appels en peren komt van onze buren: het proefstation voor de fruitteelt van de universiteit Wageningen. Zij telen o.a biologische santana en natyra appels en conference peren. Verder kopen we zoveel mogelijk in uit de regio, zoals bij onze collega's van De Lindegaard in Beusichem in de Betuwe, zij telen appels, peren en pruimen. Maar ook sinaasappelen, mandarijnen en mango's  uit Europa zul je erin aantreffen. En een enkele keer ook bananen van nog wat verder weg. We hebben drie soorten maten fruitpakketten, en ook in het combipakket zit fruit.

Het combipakket is gevuld met drie soorten groente, en drie soorten fruit. Allemaal een 1 persoonsportie. Zo kun je in je eentje lekker een paar dagen ervan eten, of met zijn tweeën een of twee dagen. Een geschikte optie als je niet elke dag van onze producten gebruik kunt maken, maar toch een gezonde en lokale aanvulling zoekt voor in je keuken.

Hulp nodig?

Wil je graag een pakket, maar twijfel je nog welke bij je past? Kijk dan even onze Kieswijzer.  Tevens kun je altijd eerst een proefabonnement van vier weken nemen. Tijdens of na de proeftijd kun je heel gemakkelijk wisselen in de maat van je pakket.

 

Sla oogsten voor de pakketten

Hoe werkt het precies?

 • In de Overbetuwe, de Waalsprong en Wageningen hebben wij zelf verscheidene particuliere afhaalpunten. Dit is vaak een schuurtje of afdak bij iemand thuis. Wil je een groente- of fruitpakket op een van deze afhaalpunten, neem dan contact op met ons via ons Opgaveformulier.  De prijzen in 2022 voor de pakketten op onze eigen afhaalpunten zijn:  (de prijzen gaan per 2023 wat omhoog, deze prijzen staan in het aanmeldformulier genoemd).
  • 1 persoons Groentetas à 7,50 euro per week
  • 2 persoons Groentetas à 11,50 euro per week
  • 3 persoons Groentekrat à 16,50  euro per week
  • 4 persoons Groentekrat à 20,- euro per week
  • Combitas à 9,50 euro per week
  • Fruittas Klein à 9,50 euro per week
  • Fruittas Middel à 13,- euro per week
  • Fruittas Groot à 18,50 euro per week

Je kunt kiezen voor een proefabonnement en probeert dan vier weken het pakket uit. Na de vier weken nemen wij weer contact met je op om te horen hoe het is bevallen. Is het goed bevallen, dan gaat het over in het doorlopend abonnement, waarbij je wekelijks een pakket kunt afhalen. Wil je toch stoppen, dan kan dat op ieder moment. En twee weekjes op vakantie? Dan ontvangen wij graag een emailtje, en dan zetten we tijdelijk geen pakket voor u klaar.
De meeste particuliere afhaalpunten bestaan uit een schuurtje of afdak bij mensen thuis. Deze plek is vrij toegankelijk je kunt er vaak ook s avonds terecht. De tassen staan klaar, met een namenlijst.

 • In Wageningen en Nijmegen zijn onze pakketten ook te verkrijgen bij verschillende winkels. Om hier een pakket te bestellen, neem je contact op met  het betreffende afhaalpunt. Zie de Afhaalpunten. De winkels en universiteiten voeren hun eigen prijzen.