Wat is het nat de afgelopen week! Gelukkig hebben we vorige week alles kunnen schoffelen met de trekker en onze schoffelmachines. Vorige week was het nog niet te nat en ging het net. Deze week is het veel te nat om met machines te werken, dus alleen met de hand hebben we tussen de bospeentjes kunnen wieden. Na 3 droge jaren zijn we zo’n nat voorjaar niet meer gewend. Heel fijn dat we niet de hele tijd hoeven te beregenen, maar we moeten nu wel zodra het kan van alles uitplanten. Hopelijk lukt dit komende week. Onder de vliesdoeken groeit alles lekker door en nu bleek opeens de spinazie alweer klaar te zijn. Veel bladeren, reuze lekker en gezond, maar hoe zijn ze goed te houden?
Tips bladgewassen bewaren: Bladgewassen in een zak bewaren, alles vochtig houden. Altijd in de koelkast. Raapstelen zitten in een bosje, je kunt de worteltjes in een beker water zetten in de koelkast of de bos in een zak in de koelkast bewaren. Wat ook goed werkt bij sla is blad loshalen van de krop, wassen en in een zakje in de koelkast bewaren en 2 of 3 keer wat van gebruiken tot het op is. Krop sla een beetje slap? Snij een plakje van het snij-oppervlak af, en even op een schoteltje water, knapt ie van op. Of in z’n geheel in een bak water. Wel handig om in de eerste helft van de week op te eten.