Het laatste weekje van het jaar op de tuinderij. We gaan twee weekjes dicht, en dus ook geen pakketten in week 52 en 1. We wensen je een fijne kerst en een gezond 2019. In week 2 staan de pakketten weer klaar! En op vrijdag 11 januari is de Groentestek weer smiddags geopend.
Deze week nog een lekker gevuld pakket met voornamelijk Hemmense groentes. De yacon van eigen teelt zit er ook in! Een heel leuk gewas om te telen. De oogst was inspannend, we moesten flink spitten om de grote knollen van wel tien kilo uit de grond te krijgen. Dit was een maand geleden, ondertussen zijn ze veel zoeter geworden. En kunnen ze dus mooi de pakketten in. Niet te lang bewaren, maar vlot opeten. Want de bewaarbaarheid is niet zo goed. Nog nooit yacon op? Laat zijn uiterlijk je niet afschrikken. De eerste kennismaking is het beste door hem even te wassen, een stukje af te schillen en zo rauw te proeven. Heel anders dan je verwacht!
En in het pakket zit ook een kleine kerstattentie. Namelijk quinoa van Hemmense bodem, geteeld door onze collega-akkerbouwer in Hemmen. Het grootste deel van de quinoa die in Nederland wordt geconsumeerd wordt in Zuid-Amerika verbouwd. Maar sinds kort wordt het ook in Nederland verbouwd. Een lekkere aanvulling in de keuken.